Landstede Groep
CSE CSE

Neem de duik

Waterpolo
op topniveau

Een unieke plek

Haal alles uit jouw talent

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Waterpolo op het CSE.
In dit water wordt toptalent geboren. Dit is het water van het CSE. Hier combineer je het ontwikkelen van jouw waterpolo-talenten met allesomvattend onderwijs. Hier groeien we als waterpoloteam, maar ligt de focus op jouw skills.

DSC 4490 CSE WATERPOLO

Samen train je met de waterpoloërs, onder leiding van gemotiveerde trainers en experts. Op de weg naar de top draait alles om teamspirit en plezier. Kies je voor het CSE, dan kies je er bewust voor om het maximale uit jouw waterpolo-talent te halen.
Je moet willen investeren, de beste willen worden. En als je er alles aan doet om het maximale uit jezelf te halen, kun je eigenlijk nooit falen. Neem de duik. Het is het waard.

DSC 2674 CSE WATERPOLO

Maatwerk voor iedereen

Een leerlijn op maat

Bij Waterpolo op het CSE gaan we voor maatwerk. Het programma is fysiek, technisch, tactisch en ook zeker mentaal. Wij werken samen met lokale verenigingen in een uniek totaalprogramma, dat is erkend door de KNZB.

Samen met je coach stel je een leerlijn op, die naast een waterpoloprogramma ook lifestyle, voeding, mentale- én fysieke ontwikkeling omvat.

Daarnaast werk je samen met de experts van Landstede Sportcentrum aan Talent Skills, waaronder een diëtist en lifestylecoach, een sportpsycholoog én een fysiotherapeut. Zodat je bij een blessure van welke vorm dan ook meteen met de juiste mensen kunt schakelen.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Logo Knzb

Samenwerking

Alle focus op jouw talent

Je traint drie tot vier dagen per week in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Wij bieden een totaalprogramma aan, bestaande uit één specifieke zwemtraining, twee keer krachttraining en drie á vier keer waterpolo, goed afgestemd op je verenigingsprogramma en je eventuele Jong Oranje-trainingen.

De trainingen op het CSE worden verzorgd door gerenommeerde trainers en je combineert deze met een zelfgekozen onderwijstraject. Zo bouw je doelgericht aan je waterpolotalent en werk je toe naar een schooldiploma. Het CSE werkt hiervoor nauw samen met de KNZB en dat is uniek in Nederland.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Zeno Reuten

Zeno Reuten

Sportmanager Waterpolo

"Werken als sportmanager Waterpolo op het CSE in Zwolle is niet alleen een bijzondere baan, maar ook een buitengewoon leuke. Het is een opleiding die zich onderscheidt door de combinatie van duelsport in het water, werken met talentvolle individuen en de samenkomst van sport en onderwijs.

Wat maakt dit waterpoloprogramma zo bijzonder? Bijvoorbeeld het samenkomen van ontwikkeling op persoonlijk vlak en als team. Elke sporter heeft namelijk zijn of haar eigen kwaliteiten, en bij ons komen deze samen in het water. Maar ook door het feit dat ik nauw samen mag werken met de sportbond KNZB."

>> Sportmanager Zeno Reuten is ook trainer bij het waterpolo, naast hem zijn er ook nog de trainers Marc van Groen en Brigit Mulder.

Noa Schuring

Noa Schuring

Talent Waterpolo

"Ik geniet ontzettend van mijn tijd op het CSE! Ik ben hier omringd door mensen die net zo van sport houden als ikzelf. Daarbij is het heel leuk dat iedereen echt met elkaar omgaat en er geen clubjes ontstaan rondom bepaalde sporten.

Mijn vriendengroep hier bestaat uit allemaal leerlingen van andere sporten en we kunnen hartstikke veel van elkaar leren. Ik voel me hier omringd door medeleerlingen die elkaar steunen en samenwerken om het beste uit zichzelf te halen."

Noa Schuring
Talent

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ72052
DSC 3079 CSE WATERPOLO

Meld je aan

Selectieprocedure

Onze waterpolo-opleiding is erkend door de KNZB. Hier kom je alleen verder als je je torenhoge ambities waar kunt maken in het water. Maar uiteindelijk is voor ons de onderlinge sfeer het belangrijkste om je te ontwikkelen. In het water en het klaslokaal.
Heb je teamspirit? Dan gaat dit je nog ver brengen. Op het CSE blijft dé voorwaarde aan sport toch wel de factor ‘plezier’. 

Om in aanmerking te komen voor Waterpolo op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden speciale selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!