Landstede Groep
CSE CSE

Athletic, Talent &
Physical Skills

CSE SZ80625

Het CSE staat voor duaal opleiden: sport en onderwijs samen in één curriculum. Daarom noemen wij onszelf dé Topsportacademie van Nederland. De plek waar jonge, gedreven talenten geleidelijk kunnen toewerken naar hun ambitie van topsporter en zich intussen ook als mens ontwikkelen richting een maatschappelijke carrière. Om de weg van topsport te bewandelen is er meer nodig dan alleen sporttalent. En ook om later als goede burger te functioneren heb je meer nodig dan alleen een onderwijsdiploma. Binnen het CSE hebben wij daarom een programma opgesteld: “Skills”. Binnen ons Skills-programma komen alle vaardigheden, competenties en kennis terug die wij belangrijk vinden voor de ontwikkeling van onze talenten.

Jouw sporttalent centraal

Athletic Skills

Breed motorisch opleiden is een belangrijk uitgangspunt van opleiden binnen het CSE. Fitheid, vitaliteit en plezier zijn de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Talenten in de onderbouw krijgen Athletic Skills wekelijks in hun programma aangeboden. Athletic Skills is een fysiek sportprogramma, opgebouwd uit de 10 grondvormen van bewegen die altijd centraal staan. In blokken van 3 à 4 weken komen jaarlijks alle grondvormen aan bod en versterkt het onze sportprogramma’s.

CSE SZ80997


Bij de uitvoering van het programma wordt gebruik gemaakt van verschillende locaties en ondergronden, waardoor talenten regelmatig buiten hun comfortzone worden geprikkeld. Daarnaast biedt Athletic Skills een grote variatie aan creatieve en inspirerende beweeg- en spelvormen, die de sportspecifieke ontwikkeling kan doen versnellen.

De samenstelling van de groepen is divers. Hierdoor leren talenten van en met elkaar, zoeken hun eigen grenzen op en helpen elkaar te ontwikkelen als sporttalent. De intensiteit van Athletic Skills is laagdrempelig en aanvullend aan het sportspecifieke trainingsprogramma om overbelasting te voorkomen. Door talenten breed motorisch op te leiden vergroten wij hun fysieke belastbaarheid. Athletic Skills draagt bij aan het voorkomen van blessures.

CSE SZ72483

Meer dan sport alleen

Talent Skills

Een topsporter heeft meer nodig dan alleen fysiek talent. In het Talent Skills-programma draait alles dan ook om ‘het opleiden van mooie mensen’, zowel binnen als buiten de sport.
Dit programma draait om de bredere ontwikkeling van de toekomstige CSE-topsporter. Ons doel is om zelfstandige en zelfkritische jongvolwassen topsporters af te leveren aan - onder meer - de nationale talent- en topsportselecties en de hoogste nationale competities.


Daarom komen in Talent Skills thema’s als ‘normen en waarden’, ‘prestatiegedrag’ en ‘persoonlijke financiën’ aan bod. Want ook dít is belangrijk voor toekomstige topsporters.

Controle over je lichaam

Physical Skills

Krachttraining en blessurepreventie heeft een grote meerwaarde op een sportspecifiek programma. Zodra talenten de groeispurt achter zich hebben gelaten komt de Physical Skills in de krachtruimte om de hoek kijken. Dit betekent dat voor talenten uit de bovenbouw krachttraining en blessurepreventie aan het programma wordt toegevoegd.

P1133361


Binnen deze Physical Skills volgen wij een doorlopende leerlijn, die speciaal voor onze CSE talenten is ontwikkeld. Deze staat bij de beginfase in het teken van het leren trainen en het aanleren van een juiste uitvoering van beweegpatronen.

Na het beheersen van de basis kan de stap naar sportspecifieke krachttraining worden gemaakt. Bij deze trainingsvorm staan blessurepreventie en het verbeteren en/of onderhouden van mobiliteit en flexibiliteit centraal.

CSE Skills Court atletiekbaan

Lekker creatief sporten

CSE
Skills Court

Hier zijn we ontzettend trots op: ons CSE Skills Court, een kleurrijk veld waarop creatief sporten wordt aangemoedigd. Dat scheve volleybalnet? Dat hoort zo! Die gekleurde vlakken? Maak ervan wat jij wilt! Heb je een goed idee voor een bewegingsactiviteit? Ga ervoor! Op het CSE Skills Court geef je jouw sportieve creativiteit vrij spel.