Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Ontmoet Zeno Reuten Sportmanager Waterpolo

"Werken als sportmanager Waterpolo op het CSE in Zwolle is niet alleen een bijzondere baan, maar ook een buitengewoon leuke. Het is een opleiding die zich onderscheidt door de combinatie van duelsport in het water, werken met talentvolle individuen en de samenkomst van sport en onderwijs.

Wat maakt dit waterpoloprogramma zo bijzonder? Bijvoorbeeld het samenkomen van ontwikkeling op persoonlijk vlak en als team. Elke sporter heeft namelijk zijn of haar eigen kwaliteiten, en bij ons komen deze samen in het water. Maar ook door het feit dat ik nauw samen mag werken met de sportbond KNZB.

Het programma is heel sociaal, met een duidelijke focus op topsport. We bieden een individueel opleidingsprogramma, maar dan binnen de context van een teamsport. Of je nu een individuele atleet bent of een teamlid, we werken met regionale toptalenten om hen te laten excelleren."

IEDEREEN KOMT BINNEN MET HOGE AMBITIES, MAAR DE TEAMSPIRIT STAAT HIER CENTRAAL. Zeno Reuten
DSC 49822 CSE SPORTMANAGERS


"Hoe een gemiddelde schoolweek eruit ziet voor onze sporters? Op maandag trainen we in twee groepen, gericht op zwemtechniek en beenspieroefeningen. De jongere spelers doen naast de zwemtraining ook landtraining, gericht op stabilisatie en coördinatie. Krachttraining is voor hen nog niet aan de orde, maar ze leggen de basis voor de toekomst.

Op dinsdag staat waterpolotraining centraal, met speciale aandacht voor schutters, linkshandigen, keepers en andere specialisaties. We werken met drie trainers die afwisselen. Op woensdag doen de oudere spelers krachttraining in de krachtruimte van Landstede Sportcentrum. Ze hebben de vrijheid om zelf hun trainingsweek in te delen, zolang ze maar de leerlijn volgen die past bij hun ontwikkelfase.

De jongere spelers hebben sportgerelateerde lessen - dit noemen we Athletic Skills - waarbij ze samenwerken met andere sporters in disciplines zoals yoga, judo en boksen. Op donderdagochtend hebben de jongere spelers een tactische watertraining, waarbij de focus ligt op groepsdenken en teamstrategieën.

Binnen ons team werken we met een gestructureerde leerlijn; naast het waterpoloprogramma besteden we aandacht aan lifestyle, voeding, mentale kracht en fysieke gezondheid. We werken hiervoor nauw samen met het Landstede Sportcentrum, waar we de expertise van een diëtist/lifestylecoach, sportpsycholoog en fysiotherapeut kunnen benutten. Bij blessures schakelen we direct en effectief om de spelers zo snel mogelijk te ondersteunen. Achter de schermen hebben we binnen het CSE ook een zorgteam dat snel kan reageren op fysieke en mentale problemen.

Maar het belangrijkste aspect is de sfeer. Iedereen komt binnen met hoge ambities, maar de teamspirit staat centraal, ondanks de individuele ontwikkeling. De werkomstandigheden worden bepaald door de groep zelf, maar de teamsportgedachte blijft altijd de hoofdgedachte. Plezier is een essentiële voorwaarde voor topsport.

Voor geïnteresseerde en mogelijk toekomstige leerlingen wil ik graag het volgende meegeven: je moet bereid zijn om in jezelf te investeren. Als je kiest voor het CSE, kies je voor de combinatie van onderwijs en sport. Je hebt niet alleen talent in het water, maar bent ook intrinsiek gemotiveerd. Je bent bereid om te investeren en er alles aan te doen om de beste versie van jezelf te worden. Met die instelling kun je eigenlijk nooit falen."