Landstede Groep
CSE CSE

Haal het maximale uit jezelf

Hockey
op het CSE

Sla je slag op het CSE

Hockey op topniveau

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Hockey op het CSE.
Hockey is alles voor je. Het speelveld jouw arena. En nu is het tijd voor die volgende stap. Tijd om je skills te verbeteren, sneller keuzes te leren maken en al jouw kwaliteiten naar een hoger level te brengen. Op het CSE komen onderwijs en hockey op topniveau samen.

DSC 6950


Hier train je niet als team, maar om als individu beter te worden. Om jouw unieke talenten naar het hoogst haalbare niveau te tillen. Om het maximale uit jezelf, je school- én je sportcarrière te halen.

HC Zwolle Clublogo (1)

Samenwerking

Samen met HC Zwolle

Alleen samen bereik je de top. We proberen in overleg met je hockeyvereniging de (trainings-)belasting zo goed mogelijk af te stemmen. Naast trainingen bij jouw eigen vereniging train je bij het CSE samen met andere gedreven hockeytalenten onder leiding van toptrainers. Die trainingen vormen samen met het onderwijsprogramma de unieke combinatie die het CSE jou biedt.


Op het CSE heb je bovendien Talent Skills, waarbij o.a. voeding en mentale coaching wordt behandeld voor een optimale ondersteuning van jouw talent.

Dé Topsportacademie
van Nederland

DSC2238

Ontwikkel op alle fronten

Trainen op topniveau

Als hockeyer op het CSE train je in de onderbouw 3 ochtenden per week en in de bovenbouw 2 ochtenden per week op de watervelden van HC Zwolle. In de wintermaanden trainen we indoor verder in de blaashal op het complex van HC Zwolle. Daarnaast heb je in de bovenbouw ook 1x een fysieke training.

Er wordt getraind in thema’s, zowel in balbezit als niet-balbezit. We trainen gericht op je individuele ontwikkeling, waarna je met je eigen clubteam uitkomt in de competitie. Doordat je meer trainingsuren maakt ontwikkel je je skills en leer je van andere talentvolle hockeyers.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Maxime Kerstholt

Maxime Kerstholt

Oud-CSE'er Hockey

"Mijn pad naar CSE Hockey begon nadat ik eerst naar Thorbecke en later naar het Thomas a Kempis College ging. Pas in mijn derde jaar kwam ik terecht op het CSE, waar ik deel uitmaakte van de eerste lichting van het hockeyprogramma. Vanaf het allereerste moment voelde ik me daar op mijn plek.

Ik koos voor het CSE omdat ik wist dat ik daar training zou krijgen van uitstekende trainers en ik wilde alles uit mijn hockeycarrière halen. Het idee dat ik vier ochtenden kon trainen en daarnaast nog vier avonden met mijn oude club kon sporten, sprak me enorm aan. Het was zó gaaf en nuttig dat ik onder schooltijd kon trainen en me kon bezighouden met mijn sport. Het hele schoolsysteem was daarop ingericht."

Ontmoet Maxime
Oud-CSE'er
Frank Geers

Frank Geers

Hockey coach

"Hier train je om jouw unieke talenten naar het hoogst haalbare niveau te tillen."

>> Sportmanager Frank Geers is ook trainer bij hockey, naast hem zijn er ook nog de trainers Alex Mulder, Joe Kodde, Maarten Kloppers, Jeantine Winter, Arek Matuszak en Tomislav Jamecic.

Aude Land

Aude Land

Talent Hockey

"Het is gewoon heel fijn dat het CSE heel overzichtelijk is en dat je vrijwel iedereen heel snel leert kennen. Ook de diversiteit aan sporten die hier samenkomen vind ik heel prettig. Dit heeft vooral in het begin van mijn tijd op het CSE geholpen om stress bij me weg te nemen, omdat alle talenten hier in dezelfde positie zitten en je elkaar daardoor heel goed begrijpt.

Wat sporten betreft is het heel prettig dat je na schooltijd niet naar huis hoeft om daar bij je club sporten. Dat kan natuurlijk wel, maar het is eigenlijk niet meer nodig; op het CSE wordt sport op een perfecte manier in ons dagelijks programma verwerkt. Hierdoor kan ik me volledig op mijn favoriete sport focussen, zonder tijd te verliezen aan bijvoorbeeld het reizen. "

Ontmoet Aude
Talent

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ80997
DSC2319

Stel je ambitie op de proef

Selectieprocedure

Alle talenten van Hockey op het CSE hebben twee dingen gemeen: gedrevenheid en ambitie. Dat proef je niet alleen op het veld, maar ook in het klaslokaal. Iedereen om je heen is geselecteerd vanwege zijn of haar individuele talent en drive. Om in aanmerking te komen voor Hockey op het CSE, moet je eerst geselecteerd worden. Er worden selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!