Landstede Groep
CSE CSE

START JOUW WEG NAAR DE TOP

Rugby
op het CSE

HIER START DE WEG NAAR BETER

Professioneel rugbyen

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Rugby is waar je voor opstaat, waar je voor leeft en waar je van geniet. Je doel is bepaald. De top van Nederland bereiken - of zelfs verder - en samen met je team genieten van wedstrijden op hoog niveau. Die reis begint bij jezelf, maar gaat pas echt van start op het CSE. Maak kennis met Rugby op het CSE, waar alles in het teken staat van jouw rugbytalent.

RRD2782 4K

Nieuw op het CSE

Rugby is vanaf het schooljaar 2024-2025 een nieuwe sport op het CSE. We starten met geïnteresseerde rugbytalenten in de leeftijd van 12 tot 15 jaar (klas 1, 2 en 3) uit regio Oost Nederland. Het sporttechnische programma wordt de komende maanden vorm gegeven en gepresenteerd bij het CSE Open op 24 januari 2024.

Uitgangspunt hierin is dat er in de ochtenden drie rugbytrainingen per week plaats vinden. Deze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers bij een sportlocatie op steenworpafstand van het CSE. Daarnaast vindt op de woensdag Athletic Skills plaats voor klas 1 en 2, samen met talenten uit andere takken van sport. 

Dé Topsportacademie
van Nederland

Rugby Logos (1)

In teamverband

Samenwerking met Rugby Nederland en RAO

We werken binnen CSE Rugby nauw samen met Rugby Nederland en Rugby Academy Oost (RAO). Samen werken we aan een passend trainingsprogramma met bekwame talenttrainers.

Op het CSE zijn bovendien het Talent Skills-programma, maar ook fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp aanwezig, voor een optimale ondersteuning van jouw talent.

Nieuwsbericht

RUGBY NIEUW OP HET CSE

Nieuw op het CSE

Nieuw op het CSE

Rugby

"Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen, zowel in de sport als in de school. We richten ons bij de start op jonge, enthousiaste, ambitieuze rugbyjongens en -meiden in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar (klas 1, 2 en 3) uit de wijde regio van Noord-Oost-Midden Nederland", aldus Anje Boogerd, teamleider topsport van het CSE. Geïnteresseerde rugbyers kunnen zich na het CSE Open op 24 januari 2024 aanmelden voor de selectietrainingen in februari en maart.

Lees meer
Nieuws

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Voor Rugby starten wij schooljaar 2024-2025 alleen met de klas 1,2 en 3.

CSE SZ71930
RAO 0557

Heb jij het in je?

Selectieprocedure

Op het CSE ga je niet naar school om daarna te kunnen rugbyen. Nee, hier ga je naar school óm rugby te kunnen spelen. Ondertussen werk je toe naar het behalen van je schooldiploma.  

Om in aanmerking te komen voor Rugby op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden in februari en maart 2024 selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.  

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!