Landstede Groep
CSE CSE

Klim naar topniveau

Wielrennen
op het CSE

Next-level wielrennen

Haal alles uit jouw talent

Welkom op een unieke plek. Waar wielrennen en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Het draait hier om jou. Nou ja… om jou en je twee vertrouwde wielen! Alles staat in het teken van jouw klim naar topniveau. Heb je het in je? Want hier moet je het laten zien!

DSC 0152 CSE WIELRENNEN

We staan klaar voor elkaar, net als in een wielerkoers. Samen trainen, proberen, afzien, vallen, opstaan… en blijven groeien! Fouten maken hoort erbij. Daar leren we van. Je ontwikkelt multidiciplinair, dus veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen zijn allemaal onderdeel van het CSE wielrennen. 
Ben jij er klaar voor om alles uit jouw wielrentalent te halen? Klaar voor jouw sprint naar de top? Maak dan kennis met het CSE.

DSC 0631 CSE WIELRENNEN

Alles dat jouw groei nodig heeft

Samen naar de top

Wielrennen op het CSE is een ontwikkelplek, geen machine. Er is een ondergrens, dat zeker, maar je gaat ook een ontwikkelreis door. Een reis waar vallen en opstaan bijhoort. Je bent uniek, dus wat heb jij nodig om je optimaal als wielrenner te ontwikkelen? Hier heb je de ruimte om te groeien. Als wielrenner én als mens. Jij en je mede CSE-wielrenners dagen elkaar uit en zo word je samen sterker.


Op het CSE zijn bovendien fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp aanwezig als onderdeel van ons Talent Skills-programma, voor een optimale ondersteuning van jouw talent.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Knwu Logo

Samenwerking

Visie van KNWU

Bij Wielrennen op het CSE train je drie tot vier keer per week in de ochtenduren. Deze trainingen worden verzorgd door gerenommeerde talentcoaches, in overeenstemming met de visie van de KNWU. Als talent krijg je de kans om onder schooltijd je talent te ontwikkelen en dat is uniek in Nederland. Het CSE heeft alle expertises in huis om jou naar de top te brengen, op het fysieke en het mentale vlak.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Johan Procee

Johan Procee

Sportmanager Wielrennen

"Alles staat hier in het teken van jouw klim naar topniveau."

>> Sportmanager Johan Procee is ook trainer bij het wielrennen, naast hem zijn er ook nog de trainers Kirsten Wild en Tim Smeenge.

Kirsten Wild

Kirsten Wild

Wielrentrainster

"Soms kijk ik stiekem jaloers naar de talenten hier op het CSE en denk ik: “Ik zou willen dat ik dat in mijn tijd ook gehad had, zoveel ruimte voor sport naast je lestijd en met zóveel experts en sport-minded mensen om je heen." Dat dat hier kan, is echt heel tof!

Het plezier van het sporten staat centraal op het CSE, dat merk je aan alles. Als trainer van de opleiding Wielrennen voel ik me daarom heel bevoorrecht om deel uit te maken van deze bijzondere school."

Ontmoet Kirsten
Trainer

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ81052
DSC 0783 CSE WIELRENNEN

Heb jij het in je?

Selectieprocedure

Het maximale uit je talent halen, daar draait het om op het CSE. Hier doe je dat op je fiets en in het klaslokaal. Alles om van jou een topsporter te maken met een diploma op zak.

Om in aanmerking te komen voor Wielrennen op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!