Landstede Groep
CSE CSE

Op dit court komt alles samen

Basketbal
op het CSE

Breng je talent naar de top

Basketbal op het CSE

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Basketbal op het CSE.

Als je serieus bent over je basketbalcarrière, als je voelt dat jouw talent je naar de top kan brengen en als je opvalt in je spel… dan komt op dit court álles samen. Maak kennis met full-time basketbal.

DSC 4363 BASKETBAL


Het programma van het CSE in samenwerking met Landstede Hammers en Basketball Academy Zwolle. De enige manier om je voor te bereiden op een basketbalcarrière is met een professioneel, allesomvattend traject. Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd andere mogelijkheden voor samenwerking met andere onderwijsinstellingen die op individueel niveau besproken kunnen worden. Ook zijn Talent Skills, fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp aanwezig om jouw talent optimaal te ontwikkelen.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Van court tot klaslokaal

Basketbal voor talenten zoals jij

Van training tot analyse, van court tot klaslokaal. Op het CSE is alles ingericht om jouw talent tot bloei te laten komen. Hier gaan sport, studie en plezier hand in hand en worden teams én vriendschappen gevormd. Maar het allerbelangrijkste is dat je hier dag in, dag uit je droom aan het verwezenlijken bent.

DSC 5577 BASKETBAL
Partners Basketbal

Teamverband op één

Professionele samenwerkingen

CSE Basketbal is een samenwerking tussen de NBB Basketball Academy Zwolle en met Landstede Hammers. Al onze talenten spelen in de jeugdteams van Landstede Hammers en dit betekent dat ze samen sport en onderwijs volgen.

Het CSE biedt in afstemming met Landstede een vervolgopleiding in het MBO en werkt daarnaast nauw samen met Hogeschool Windesheim en Landstede MBO in Zwolle, waardoor het mogelijk is om onderwijs en sport nog beter op elkaar af te stemmen.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Ton Grit

Ton Grit

Sportmanager Basketbal

"Hier is alles ingericht om jouw talent te ontgrendelen, van court tot klaslokaal."

>> Sportmanager Ton Grit is ook trainer bij het basketbal, naast hem zijn er ook nog de trainers George Abbringh, Mark van Schutterhoef, Tom Schonewille, Stijn van Duyn en Alvaro Sanchez Paredes.

Delciano Poscool

Delciano Poscool

Oud-CSE'er Basketbal

"Je merkt de passie voor sport op het CSE natuurlijk bij je klas- en teamgenoten, maar ook bij de trainers en de leraren: er is hier ontzettend veel inlevingsvermogen in jou als talent. Iedereen streeft ernaar om samen beter te worden en dat is heel uniek.

Op het CSE zijn de klassen niet te groot, waardoor ik veel persoonlijke aandacht en begeleiding heb gekregen. Het draait op het CSE om respect en om support, waardoor pesten er niet aan de orde is. Bovendien worden er speciale lessen aangeboden waarin we leerden omgaan met verschillende aspecten van topsport, zoals stress en omgaan met geld. Dit hielp me om zowel op sportief als persoonlijk vlak te groeien."

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ71930
P1133361

Selectie

Talentherkenningsdagen

Spelers van 12, 13, en 14 jaar trainen een aantal keer per jaar tijdens de Talentherkenningsdagen, georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. Wie positief opvalt, word uitgenodigd om kennis te maken met het CSE door middel van een voorselectie traject. Naar aanleiding van het voorselectie traject kunnen spelers worden geselecteerd om in te stromen in het programma.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!