Landstede Groep
CSE CSE

Alle aandacht voor korfbal

Korfbal
op het CSE

Dit ervaar je nergens anders

Professioneel korfballen

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Korfbal is waar je voor opstaat, waar je voor leeft en waar je van geniet. Je doel is bepaald. De top van Nederland bereiken - of zelfs verder - en samen met je team genieten van wedstrijden op hoog niveau. Die reis begint bij jezelf, maar gaat pas echt van start op het CSE. Maak kennis met Korfbal op het CSE, waar alles in het teken staat van jouw korfbaltalent. 

 

Helly Bonet

Nieuw op het CSE

Korfbal is vanaf het schooljaar 2024-2025 een nieuwe sport op het CSE. We starten met geïnteresseerde korfbaltalenten in de leeftijd van 12 tot 15 jaar (klas 1, 2 en 3) uit Noord-Midden-Oost Nederland. Het sporttechnische programma wordt de komende maanden vorm gegeven en gepresenteerd bij het CSE Open op 24 januari 2024.

Uitgangspunt hierin is dat er in de ochtenden drie korfbaltrainingen per week plaats vinden. Deze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers in een sporthal op steenworpafstand van het CSE. Daarnaast vindt op de woensdag Athletic Skills plaats voor klas 1 en 2, samen met talenten uit andere takken van sport. 

Dé Topsportacademie
van Nederland

KNKV LOGO RGB Orange Blue Originalx

In teamverband

Samenwerking met KNKV

We werken binnen CSE korfbal nauw samen met het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) en sluiten aan op het Meerjaren Opleidingsplan van de bond. Samen werken we aan een passend trainingsprogramma met bekwame talenttrainers.

Op het CSE zijn bovendien het Talent Skills-programma, maar ook fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp aanwezig, voor een optimale ondersteuning van jouw talent.

Nieuwsbericht

KORFBAL NIEUW OP HET CSE

Nieuw op het CSE

Nieuw op het CSE

Korfbal

Vanaf het schooljaar 2024-2025 start de trainingsgroep korfbal op het CSE. “Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen. Elke dag opnieuw. Uit de sport en uit de school. We focussen ons bij de start op de doelgroep jonge, enthousiaste, ambitieuze korfballers uit de onderbouw van de middelbare school uit Noord-Oost-Midden Nederland”, aldus Anje Boogerd van het CSE. Geïnteresseerde korfballers kunnen zich na het CSE Open aanmelden voor de selectietrainingen die vanaf eind januari 2024 plaats zullen vinden.

Lees meer
Nieuws

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ71930
GJ Boon

Heb jij het in je?

Selectieprocedure

Op het CSE ga je niet naar school om daarna te kunnen korfballen. Nee, hier ga je naar school óm te korfballen. Ondertussen werk je toe naar het behalen van je schooldiploma. 

Om in aanmerking te komen voor Korfbal op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden in februari en maart 2024 selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden. 

 

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!