Landstede Groep
CSE CSE

Alle ruimte voor jou en je paard

Hippische Sport
op het CSE

Het draait om jou en je paard

Samen naar topniveau

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Hippische Sport op het CSE.

Vol in galop of juist in ontspannen draf, jij en je paard zijn samen één. En je voelt aan alles dat jullie klaar zijn voor meer. De ruiter in jou wil doorgroeien. Topniveau bereiken. Ontdek daarom Hippische Sport op het CSE.

DSC 6872CSE HIPPISCH

Elke dag werken aan het versterken van de band tussen jou en je paard. Op een plek waar leren en sport hand in hand gaan. Waar trainers en experts klaar staan om jou en je paard nóg beter te maken. Van Talent Skills, fysiotherapie, voeding en mentale coaching tot medische hulp. Alles om samen naar dat topniveau te klimmen.

DSC 7341CSE HIPPISCH

Begeleiding op topniveau

Alles voor jullie groei

Bij Hippische Sport op het CSE word je begeleid in de paardensport. Je brengt dus onder schooltijd veel tijd door op je paard, maar ook bieden we je fysieke training. Zo train je onderdelen als core stability en werk je met de flex chair, een speciaal hulpmiddel om je bewust te maken wat rijden doet met je lichaam.


Ook staan professionele diëtisten en fysiotherapeuten en ons Talent Skills-programma tot je beschikking, om jouw topniveau als ruiter te bereiken.

De hippische trainingen vinden plaats bij Manege Zwolle. Je traint in je eigen discipline: dressuur of springen. 

Dé Topsportacademie
van Nederland

Logo Manegezwolle

Samenwerking

Trainen bij Manege Zwolle

Minimaal twee keer per week train je bij Manege Zwolle met gekwalificeerde trainers, die je tot op het hoogste niveau in jouw tak van sport kunnen begeleiden. Door de samenwerking met Manege Zwolle zijn er binnen Hippische Sport op het CSE drie mogelijkheden:

 • Je woont thuis en reist (met paard) heen en weer voor de verschillende activiteiten en trainingsmomenten;
 • Je woont thuis en stalt het paard bij Manege Zwolle. Naast de twee trainingsmomenten kunnen er aanvullende trainingen ingekocht worden bij Manege Zwolle.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Esther van der Steenhoven

Esther van der Steenhoven

Sportmanager Hippische Sport

"Elke dag werken aan het versterken van de band tussen jou en je paard."

>> De trainers voor de hippische sport zijn Alwin Duiven, Herman Wientjes, Joost Siemerink en Jolanda de Nekker.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ72483
DSC 7717CSE HIPPISCH

Ontdek of jij het in je hebt

Selectieprocedure

Kies voor je ambitie en meld je aan voor één van de selectiemomenten van Hippische Sport op het CSE. Daar kom je erachter of topsporter worden echt iets is voor jou en ervaar je onze unieke combinatie van topsport en onderwijs.

Om in aanmerking te komen voor het CSE, moet je eerst geselecteerd worden en in het bezit zijn van een eigen (voor de sport) geschikte paard of pony. Voor deze selectietrainingen kun je je online aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!