Landstede Groep
CSE CSE

Hier draait alles om atletiek

Atletiek
op het CSE

Geen obstakels, maar uitdagingen

Atletiek op het CSE

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Atletiek op het CSE. 
Jij ziet geen obstakels, alleen maar uitdagingen. Jouw ambitie? Presteren op jouw állerhoogste niveau. Dan is er maar één plek voor jou: Atletiek op het CSE in Zwolle.

DSC 7769 ATLETIEK

Hier krijgen talentvolle atleten de kans om hun skills te ontdekken en optimaal te groeien. Hier combineer je leren met sporten, focus je op álle atletiekonderdelen voor de meerkamp of juist voor de specialisatie MILA (midden lange afstand). Ga ervoor!

Extra fotografie atletiek

Focus op jouw individuele ontwikkeling

Samen sterker

Voel jij dat je klaar bent voor die volgende stap? Ga dan aan de slag, samen met andere ambitieuze atleten die elk met plezier en teamspirit de top willen bereiken. Met fysiotherapie, voeding, mentale coaching, medische hulp en ons Talent Skills-programma is op het CSE alles aanwezig om jouw talent optimaal te ontwikkelen.
In drie wekelijkse trainingsmomenten van anderhalf uur train je alle atletiekonderdelen. Je besteedt veel aandacht aan het verbeteren van je technische vaardigheden, gecombineerd met het verbeteren van kracht, motoriek, coördinatie en lenigheid.

We nemen écht de tijd om op jouw individuele ontwikkeling te focussen. Om je als atleet belastbaar te maken voor wat er later in je eventuele topsport- of maatschappelijke carrière van je gevraagd gaat worden. Dit alles combineren we met het vergroten van je technische kennis, zodat je optimaal gevormd wordt tot de beste atleet die jij kan zijn.

Dé Topsportacademie
van Nederland

AV Pec Logo (1)

Samenwerking

Trainen bij AV PEC

Bij atletiek op het CSE wordt er getraind bij atletiekvereniging AV PEC en op de atletiekbaan bij Landstede Sportcentrum. De onderbouw traint op vrijdagochtend en de bovenbouw de derde keer op donderdag. Het programma, onder leiding van bekwame trainers, voldoet aan het kwaliteitsniveau van de Atletiekunie.

Meet the characters

Uitgelicht voor jou

Ronald Huethorst

Ronald Huethorst

Sportmanager Atletiek

"Hier krijgen talentvolle atleten de kans om hun skills te ontdekken en optimaal te groeien."

>> Sportmanager Ronald Huethorst is tevens ook trainer, samen met Ben van Boven.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ81209
DSC 7543 ATLETIEK

Sporters met ambitie

Selectieprocedure

We geloven niet in obstakels, maar in uitdagingen. Op Atletiek van het CSE werken atleten die voldoen aan een vastgesteld instroomniveau. Dit betekent dat je deelneemt aan selectietrainingen, bestaande uit onder andere een fysieke toelatingstest en een individueel gesprek.
Ben je de selectieprocedure doorgekomen? Dan heten we je van harte welkom in dé omgeving om met gelijkgestemden samen te werken aan het verbeteren van jouw skills als atleet en waar je meer plezier kunt halen uit atletiek.

Iedereen hier heeft een gedeelde ambitie: streven naar nationale medailles en vooral investeren in je eigen ontwikkeling op atletiekgebied, samen met andere ambitieuze atleten en professionals. Oftewel: sporters met ambitie.

 

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!