Landstede Groep
CSE CSE

Leer excelleren in dans

Dans
op het CSE

Jouw ontwikkeling in beweging

Verbind dans en school

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Dans op het CSE.

Of het nu gaat om modern, urban of ballet, om te excelleren in dans is er maar één iemand die je dag in, dag uit moet overtreffen: jezelf. En er is maar één plek waar jouw ontwikkeling als danser perfect gecombineerd wordt met een schoolloopbaan. Precies, Dans op het CSE in Zwolle.

DSC 3640 DANS

Waar jouw persoonlijke ontwikkeling als danser centraal staat, waar je werkt met dansdocenten en vakprofessionals uit het hele land, waar je jouw stijl kunt uitdiepen en verbreden en waar je fysiek en mentaal wordt voorbereid op een professionele carrière als danser.

Dansen Veld1 (1)

De perfecte aanvulling

Compleet en professioneel

Op het CSE is het ons doel om dansers met een professioneel perspectief een compleet traject aan te bieden, als aanvulling op de lessen die je volgt bij je eigen dansschool.

Hierin werken we samen met het sportdomein, het sporttechnisch domein en het onderwijsdomein. Zo word je optimaal klaargestoomd voor een vervolg-dansopleiding op mbo- of hbo-niveau.


Met Talent Skills, fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp is op het CSE alles aanwezig om jouw talent optimaal te ontwikkelen.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Diff 2016

Samenwerking

Van ballet tot modern

Het CSE werkt samen met DIFF Dance Centre in Zwolle, waar de CSE-danslessen plaatsvinden. Je volgt wekelijks drie trainingen of lessen in verschillende disciplines, waaronder ballet, urban, jazz, modern, floorwork en commercial. Deze trainingen of lessen vinden plaats in de ochtend, waardoor je in de middag of avond de ruimte hebt om de reguliere lessen bij jouw dansschool te volgen. Naast de danstrainingen volg je wekelijks een fysieke (kracht)training onder leiding van topsporttrainers.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Claudia de Rijter

Claudia de Rijter

Oud-sportmanager Dans

"De opleiding Dans op het CSE is een allround programma dat een verscheidenheid aan dansstijlen omvat. Er is een perfecte balans tussen intensieve trainingen in de ochtend en rustmomenten tijdens het onderwijs."

>> De trainers van Dans op het CSE zijn Andres Perez Lopez, Imke van der Willik en Evi van Wieren.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ72483
Dansen Veld2

Voor iedereen met een passie voor dans

Selectieprocedure

Wat je focus ook is - urban, hiphop of juist modern - de basis moet goed zijn. En die basis gaan wij je geven. Een ijzersterke basis voor je favoriete sport en voor je schoolopleiding. Om aangenomen te worden voor Dans op het CSE dien je auditie te doen op één van de verschillende selectiemomenten.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!