Landstede Groep
CSE CSE

Waag de sprong

Sportacrobatiek
op het CSE

Focus op sportacrobatiek

Hier start de weg naar de top

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Sportacrobatiek op het CSE.
We hoeven jou niet uit te leggen dat sportacrobatiek keihard werken is. Vooral als je de top van Nederland, Europa of zelfs de wereld wil bereiken. Het trainen bij de club biedt je simpelweg niet genoeg. Daarom is het tijd voor jouw volgende stap: Sportacrobatiek op het CSE in Zwolle.

DSC 4000 Bew


Op het CSE gaan sport en school hand in hand. Dit vraagt herhaling, toewijding en vertrouwen in je team. Vroeg opstaan en ’s ochtends meteen trainen. Uren maken. Alle disciplines beheersen voor de perfecte basis. Salto’s. Torens. Vallen. Opstaan. Alleen hier haal je alles uit jouw sport én je schoolcarrière. Dus wacht niet langer. Waag de sprong.

DSC 3748

Jouw ontwikkeling staat centraal

Hier is alles mogelijk

Sportacrobatiek is een complexe sport en de top bereiken vraagt om veel trainingsuren. Bij Sportacrobatiek op het CSE krijg je deze extra uren om naar dat topniveau te stijgen.

Je traint dagelijks van 08.00 tot 10.00 uur. Daarna volg je regulier onderwijs en vervolgens is er weer tijd om te trainen. Je werkt met verschillende trainers: een krachttrainer en acro technische trainers. Twee keer per week trainen de onderpartners een uur lang onder begeleiding van onze krachttrainer om fysiek sterker te worden.


Alles gebeurt onder het toeziend oog van een gespecialiseerde fysiotherapeut, een sportpsycholoog en een diëtist. Onze vaste fysiotherapeut komt twee keer per week naar de training om te kijken hoe het gaat. Gymnasten die vragen hebben kunnen deze tijdens de training stellen. Daarnaast ondersteunt de fysiotherapeut ons met blessurepreventie programma’s. Gedurende het schooljaar krijg je meerdere workshops over voeding en mental coaching.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Partners Sportacrobatiek

In teamverband

Samenwerking met KNGU

De opleiding Sportacrobatiek van het CSE werkt nauw samen de Zwolse club, Sportacrobatiek Zwolle (SAZ). Het trainingsprogramma’s waarmee gewerkt wordt, voldoet aan de kwaliteitseisen van de KNGU Acrobatische Gymnastiek.

Bij het ontwikkelen van de programma’s worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

 • Ieder talent werkt voor zich én in teamverband;
 • De trainingen worden gegeven door professionele coaches;
 • Trainingsactiviteiten passen bij het talent en de leeftijd;
 • Er wordt gezorgd voor een pedagogisch verantwoorde trainingsomgeving en een optimale arbeidsrustverhouding.

Als onderdeel van onze Talent Skills staan bij ons trainers, voedingsexperts, fysiotherapeuten en coaches klaar om jouw vaardigheden naar het volgende level te krijgen.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Suzanne Mondria

Suzanne Mondria

Sportmanager Sportacrobatiek

"Hier leer je alle disciplines beheersen voor de perfecte basis."

>> De trainers voor sportacrobatiek zijn Lisanne Pronk, Manon Kloosterman en Bente Berendsen.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ81209
DSC 4455

Klaar voor de volgende stap?

Selectieprocedure

Op het CSE gaan we voor win-win. Hier is alles erop ingericht om jou de beste ondersteuning te geven om de beste sportacrobaat te worden die je kunt zijn. En ondertussen werk je in het klaslokaal ook nog toe naar een schooldiploma.

Om in aanmerking te komen voor Sportacrobatiek op het CSE moet je eerst geselecteerd worden. Hiervoor worden jaarlijks selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!