Landstede Groep
CSE CSE

Jouw turnreis start hier

Turnen heren
op het CSE

Samen bouwen aan jouw talent

Vorm jouw turntalent

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met turnen op het CSE.
Je moet er wat voor over hebben. Vroeg op en meteen volop aan de slag. Maar de kick van het aanleren van weer een nieuw element en het uitwerken van de details tot in perfectie… dat maakt onze sport magisch en onvergelijkbaar. Dit is Turnen Heren op het CSE.

Turnen Veld1

Hier bouwen we samen aan jouw talent voor turnen. Al vanaf 10 jaar krijg je hier de kans om jouw turnpassie te combineren met een schoolopleiding. Gesteund door nationaal en internationaal ervaren topcoaches. Het niveau ligt hier hoog. Hier gaat het om ontwikkeling. Om jouw reis naar de nationale turnselectie. Die reis maken we samen. Met turners, coaches en ouders. Want dat blijft het allerleukste. Ga je mee?

DSC 0832 Bewerkt TURNEN

Elk detail telt

Samen vallen en opstaan

Hier draait alles om de ontwikkeling van jouw talent. Ons doel? Jou het meest complete, unieke en inspirerende turntraject van Nederland te bieden. Samen met jouw club en clubcoach.

Jouw trainingsprogramma wordt in samenwerking met jou, trainers en je medetalenten bepaald. We vallen samen en staan samen op. Geven complimenten en moedigen aan. We klappen voor de concurrentie en geven tips als we kunnen. Met die mentaliteit leer je turnen op topniveau.


Op het CSE zijn bovendien het Talent Skills-programma, fysiotherapie, voeding, mentale coaching en medische hulp aanwezig, voor een optimale ondersteuning van jouw talent.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Samenwerking Turnen Heren (1)

Samenwerking

Trainen in Victorium

Bij Turnen Heren op het CSE wordt vier keer per week in de ochtend getraind in de topsport-turnhal van het indrukwekkende sportcomplex Victorium in Zwolle, op 200 meter afstand van het CSE-schoolgebouw.

In de middag train je wederom bij Victorium met samenwerkingspartner Stichting Turnacademie Regio Zwolle, onder leiding van dezelfde trainers als in de ochtend. Is dit voor jou nog een brug te ver? Dan stemmen we met je clubtrainers je persoonlijke middagprogramma af.

Onze sportmanager van Turnen Heren stemt dit altijd samen met jou, je ouder(s)/verzorger(s) en je clubtrainer af, zodat er een trainingsprogramma ontstaat dat helemaal past bij jou.

Meet the characters

Uitgelicht voor jou

Michael Hollander

Michael Hollander

Sportmanager Turnen heren

"Het is simpelweg fantastisch om te werken als sportmanager Turnen Heren op het CSE. Het CSE is écht een plek waar motivatie, ontwikkeling en plezier bij elkaar komen en als sportmanager Turnen Heren maak je al deze aspecten dag in, dag uit van dichtbij mee. Voor mij komt alles hier samen.

Wat onze opleiding zo uniek maakt, is dat turners al vanaf een jonge leeftijd - vanaf 7 jaar - bij ons kunnen trainen. We bieden maar liefst 9 trainingsmomenten aan, wat echt ongekend is. Bovendien hebben we een uiterst professioneel team met kundige trainers en een deskundige medische staf, waardoor ook andere belangrijke zaken zoals sportpsychologie en voeding uitstekend geregeld zijn."

>> Sportmanager Michael Hollander is ook trainer bij het Turnen heren, naast hem zijn er ook nog de trainers Gerard Speerstra en Irit Pais.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ72052
DSC 2284 Bewerkt TURNEN

Sporters met ambitie

Selectieprocedure

Om te kunnen turnen op topniveau heb je vaak meer tijd nodig dan je krijgt bij de turnclub bij jou in de buurt. Op het CSE krijg je die tijd en werk je tegelijkertijd toe naar het behalen van je schooldiploma.

Om in aanmerking te komen voor Turnen Heren op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!