Landstede Groep
CSE CSE

Betreed het startblok

Zwemmen
op het CSE

Waag de duik

Alles voor jouw zwemtalent

Om de top te bereiken moet je meters maken. En kun je niet vaak genoeg het startblok betreden. Maak kennis met Zwemmen op het CSE, waar je een volledige schoolloopbaan combineert met zwemmen op topniveau.
Je duikt samen het water in, maar eenmaal daar staat alles in het teken van jouw maximale individuele ontwikkeling als zwemtalent. Jouw slagen en technieken naar het allerhoogste niveau krijgen: daar gaan we voor. Elke duik die je neemt, neem je hier omdat zwemmen je passie is.

DSC 9033

Hier leer je, word je trainingsmaatjes, ontwikkel je jezelf en daag je elkaar uit. Elke dag weer. Want hier draait het erom dat je jezelf met plezier en volle inzet ontwikkelt. Er is maar één plek zoals deze. Dus waar wacht je op? Waag de duik.

DSC 9146 CSE ZWEMMEN

Ontwikkel je talent

Samen voor jouw zwemtalent

Onder schooltijd je favoriete sport beoefenen, wat is er nou mooier dan dat? Er is maar één plek zoals het CSE. Hier zwem je samen met gelijkgestemde, fanatieke zwemmers. Met fysiotherapie, voeding, ons Talent Skills-programma, mentale coaching en medische hulp is op het CSE alles aanwezig om jouw zwemtalent optimaal te ontwikkelen.

Dé Topsportacademie
van Nederland

Logo De Vrolijkheid

Samenwerking

Startblokken én schoolbanken

Welkom op een unieke plek. Waar sport en onderwijs samenkomen. Waar je de kans krijgt om school en sport optimaal te combineren. Maak kennis met Zwemmen op het CSE.

Bij ons heerst een gezamenlijke, competitieve sfeer en hebben we vooral enorm veel respect voor elkaars talent. Het enige dat je hier moet doen, is zwemmen met passie. Alle stress laat je achter op het startblok.

Je traint drie keer per week in de ochtend in Zwembad de Vrolijkheid in Zwolle, vlakbij het CSE-schoolgebouw. Deze trainingen worden verzorgd door gerenommeerde trainers. Door meters te maken kom je namelijk écht verder.

Meet the characters

UITGELICHT VOOR JOU

Paula Spans

Paula Spans

Talent Zwemmen

Mede door haar winnaarsmentaliteit heeft Paula Spans (13 jaar) uit Sint-Jansklooster twee keer in hetzelfde jaar het Nederlands kampioenschap All-round Zwemmen gewonnen. En dat terwijl ze ook nog in 2 vwo zit. Maar dan wel op CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle, de middelbare school die op unieke wijze een reguliere schoolloopbaan combineert met professionele training in 19 verschillende sporten. “Mijn droom om Olympisch kampioen te worden is voor mij begonnen op het CSE.”

Ontmoet Paula
Talent
Lisa Kruger

Lisa Kruger

Oud-CSE'er Zwemmen

"Mijn tijd op het CSE was een ontzettend leuke en bijzondere periode in mijn reis als zwemmer op hoog niveau. Ik heb er de kans gekregen om mijn schoolleven perfect te combineren met mijn topsportcarrière. Ik heb enorm veel gehad aan het CSE, omdat de trainingen die ik vanuit school kreeg, plaatsvonden tijdens schooltijd. Dat betekende dat ik me geen zorgen hoefde te maken over het vinden van een balans tussen mijn trainingsschema en mijn schoolrooster."

Ontmoet Lisa Kruger
Oud-CSE'er
Kira Fijn-Bulten

Kira Fijn-Bulten

Sportmanager Zwemmen

"Jouw slagen en technieken naar het allerhoogste niveau krijgen: daar gaan we voor."

>> Sportmanager Kira Fijn-Bulten is ook trainster bij het zwemmen, naast haar is er ook nog trainster Natalie Moorman.

Bij ons op het CSE

Onderwijsmogelijkheden

 • Basisonderwijs groep 7 en 8
 • Havo/vwo
 • Vmbo
 • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
 • Hbo: Windesheim

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

CSE SZ71930
DSC 9322

Breng je talent naar het startblok

Selectieprocedure

Van het zwembad naar het klaslokaal in nog geen tien minuten lopen. Dat kan alleen op het CSE. Om in aanmerking te komen voor Zwemmen op het CSE moet je geselecteerd worden. Hiervoor worden selectietrainingen georganiseerd, waar je je voor kunt aanmelden.

Meer over het CSE

 • Ons onderwijs

  Op het CSE worden onderwijstrajecten op maat aangeboden aan talenten in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo, zodat een talent na de sportcarrière goed voorbereid de arbeidsmarkt betreedt.

  Lees hier meer over ons onderwijs.

 • Athletic, Talent & Physical Skills

  Sport en onderwijs worden op het CSE op unieke wijze aan elkaar verbonden door ons Skills programma. Deze bestaat uit drie onderdelen: Athletic, Talent en Physical Skills. Dit Skills programma sluit aan op de individuele ontwikkelbehoefte van elk talent.

 • Veelgestelde vragen over het CSE

  Van vakantiedagen tot het examenreglement en van laptoptips tot lestijden: op onze A-Z pagina vind je informatie over alle onderwerpen die relevant zijn op het CSE.

Selectietrainingen

Voordat jouw reis naar de top kan beginnen, moet je eerst voor jouw sport geselecteerd worden. Daarom houden we voor elk van onze sporten regelmatig selectietrainingen. Vanaf eind januari 2024 kun je je aanmelden voor de selectietrainingen voor het schooljaar '24-'25. Pak je kans en schrijf je in!
Schrijf je in

Maak kennis met de topsportacademie
van Nederland

Heb je een vraag over het sporten, leren en ontwikkelen bij het CSE?
Mail, app of bel ons gerust!