Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Maxime Kerstholt

Dameshockey

OUD-CSE'ER AAN HET WOORD

 

"Mijn pad naar CSE Hockey begon nadat ik eerst naar Thorbecke en later naar het Thomas a Kempis College ging. Pas in mijn derde jaar kwam ik terecht op het CSE, waar ik deel uitmaakte van de eerste lichting van het hockeyprogramma. Vanaf het allereerste moment voelde ik me daar op mijn plek.

Ik koos voor het CSE omdat ik wist dat ik daar training zou krijgen van uitstekende trainers en ik wilde alles uit mijn hockeycarrière halen. Het idee dat ik vier ochtenden kon trainen en daarnaast nog vier avonden met mijn oude club kon sporten, sprak me enorm aan. Het was zó gaaf en nuttig dat ik onder schooltijd kon trainen en me kon bezighouden met mijn sport. Het hele schoolsysteem was daarop ingericht."

Mijn tijd op het CSE heeft er rechtstreeks toe geleid dat ik het Nederlandse hockeyteam heb gehaald. Maxime Kerstholt
Maxime Kerstholt


"De combinatie sport en school werkte voor mij ook ideaal: in slechts twee uur werden we klaargestoomd voor bijvoorbeeld wiskunde, om daarna weer volop te kunnen sporten. Op een gewone middelbare school kost dit klaarstomen je vaak het driedubbele aan tijd. Voor mij bood het CSE de ideale situatie, omdat ik veel meer tijd had om mijn sport te beoefenen en er echt beter in kon worden. Dit heeft me gebracht waar ik nu ben: ik heb mijn doel bereikt om deel uit te maken van het Nederlandse hockeyteam.

Onder schooltijd kreeg ik volop de ruimte om mijn sport uit te oefenen, maar dat wil niet zeggen dat je ‘automatisch’ ook je examens haalt. Hiervoor moest ik alsnog hard werken. Als jong talent op het CSE moet je dus in staat zijn om veel te kunnen doen in de beperkte tijd die je hebt. Effectief kunnen omgaan met je tijd is daarbij van groot belang, maar gelukkig krijg je daar op het CSE alle hulp bij.

Mijn dagen draaiden om training, maar tussendoor moest ik ook echt presteren op school. Je moet de discipline hebben om alles in balans te houden. Gelukkig heerste er een geweldige sfeer op het CSE. Ik trainde voornamelijk met andere hockeytalenten, maar de interactie met andere sporters was ook erg leuk. Iedereen was op zijn of haar manier gefocust op zijn of haar eigen pad en had een eigen manier van trainen en denken over sport. Heel inspirerend!

Mijn tijd op het CSE heeft er rechtstreeks toe geleid dat ik het Nederlandse hockeyteam heb gehaald, puur door de hoeveelheid extra tijd die ik kreeg om zaken als mijn basistechnieken en spelinzicht te verbeteren. Dit geeft je simpelweg een voorsprong op andere sporters. Als je gedisciplineerd bent, krijg je op het CSE een enorme kickstart ten opzichte van anderen."

Maxime speelt al jaren op het hoogst niveau van Nederland: de dames hoofdklasse, Eerst bij Laren, tegenwoordig bij Pinoké.