Landstede Groep
CSE CSE

Persbericht

ONS NIEUWE TALENTPROGRAMMA: KORFBAL

GDV 2899

CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle wil in samenwerking met het KNKV starten met een talentprogramma voor jonge korfballers. Vanaf het schooljaar 2024-2025 kunnen talenten bij het CSE een opleiding volgen en zich professioneel ontwikkelen in hun sport.

Uniek concept
CSE Topsportacademie is uniek in Nederland. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans om je sporttalent optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen (vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, maar ook mbo- en hbo-opleidingen). Talenten vanuit zo’n 20 verschillende sporten kunnen terecht op het CSE. Talenten kunnen zich volledig concentreren op de sport, en tegelijkertijd hun schooldiploma halen. Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, op alle fronten. De begeleiding is deskundig, zowel op sportief als onderwijsvlak, maar ook gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de talenten, onder andere door middel van een uitgebreid skills-programma.

Vanuit het KNKV
Het KNKV is verheugd met de samenwerking met het CSE. “Het biedt talenten de mogelijkheid om nog meer te korfballen en hun talent te ontwikkelen. En het sluit goed aan op hoe het KNKV kijkt naar talentherkenning en talentontwikkeling. De doelstellingen die het CSE met dit programma nastreeft komen één op één overeen met de grote ambities van het KNKV. Persoonlijke groei, sportplezier en maatschappelijke impact zijn hierin de pijlers”, zegt Ruben Boode van het KNKV.

Korfbal op het CSE
Vanaf het schooljaar 2024-2025 start de trainingsgroep korfbal op het CSE. “Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen. Elke dag opnieuw. Uit de sport en uit de school. We focussen ons bij de start op de doelgroep jonge, enthousiaste, ambitieuze korfballers uit de onderbouw van de middelbare school uit Noord-Oost-Midden Nederland”, aldus Anje Boogerd van het CSE. Geïnteresseerde korfballers kunnen zich na het CSE Open aanmelden voor de selectietrainingen die vanaf eind januari 2024 plaats zullen vinden.

Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen. Elke dag opnieuw. Uit de sport en uit de school.


Foto: Gertrude de Vries