Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Delciano Poscool

Basketbal

OUD CSE'ER AAN HET WOORD

"Je merkt de passie voor sport op het CSE natuurlijk bij je klas- en teamgenoten, maar ook bij de trainers en de leraren: er is hier ontzettend veel inlevingsvermogen in jou als talent. Iedereen streeft ernaar om samen beter te worden en dat is heel uniek.

Op het CSE zijn de klassen niet te groot, waardoor ik veel persoonlijke aandacht en begeleiding heb gekregen. Het draait op het CSE om respect en om support, waardoor pesten er niet aan de orde is. Bovendien worden er speciale lessen aangeboden waarin we leerden omgaan met verschillende aspecten van topsport, zoals stress en omgaan met geld. Dit hielp me om zowel op sportief als persoonlijk vlak te groeien.

Wat ik vooral waardeer, is de goede begeleiding en het inlevingsvermogen van de leraren op het CSE. Ze begrijpen de uitdagingen waar wij als toekomstige topsporter mee te maken hebben en krijgen en ondersteunen ons op alle mogelijke manieren."

Delciano Poscool
Dit is een school waar sport ons allemaal met elkaar verbindt. Dat klinkt misschien heel logisch, maar het is eigenlijk hartstikke bijzonder als je erover nadenkt. Delciano Poscool

"Op het CSE leer ik dan ook om verantwoordelijkheid te nemen en volwassen te worden. Dit is ook belangrijk voor mijn toekomst als topsporter. De balans tussen sport en onderwijs is goed geregeld. Dat merk ik vooral als het even niet goed gaat in de les: dan moet ik wat trainingsuren inleveren en me meer focussen op school. We weten dat het zo werkt en dit motiveert me om mijn best te doen op school en tegelijkertijd in het basketbal.

Wat ik ook goed vind, is dat er op het CSE rekening wordt gehouden met extra uren om te leren voor toetsen. Dit vermindert leerstress en geeft me de ruimte om me op mijn schoolprestaties te concentreren. Het is een heel gebalanceerde aanpak, waardoor ik het beste uit mezelf kan blijven halen.

Mijn doel is om uiteindelijk een plek te veroveren in een Amerikaans basketbalteam. Het CSE bood me de perfecte omgeving om mijn talenten daarvoor te ontwikkelen en me voor te bereiden op een succesvolle carrière als basketballer in het buitenland. Ik werk er nu hard aan om daar te komen."