Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Apeldoorns volleybaltalent Tessa vindt ideale opleiding op Zwols CSE

Wie de top van zijn sport wil bereiken, moet uren maken. Dat weet Tessa Konijnenberg (14) als geen ander. De Apeldoornse zit sinds vorig jaar op het CSE in Zwolle, een unieke combinatie van een middelbare school en een volwaardige topsportacademie. “Hier kan ik de trainingsuren maken die ik nog heb om verder te komen, zonder dat mijn schoolwerk in het gedrang komen.” 

Al sinds haar vijfde volgt Tessa volleybal bij Volleybalvereniging Alterno in Apeldoorn. “Ik ben met de sport in aanraking gekomen door mijn zus”, vertelt ze. “Zij volleybalt al langer en door haar kwam ik al vaak in de hal. Het is echt een prachtige sport.”  

“Mijn droom is om ooit in het Nederlands damesvolleybalteam te komen” Tessa Konijnenberg

Al snel werd voor Tessa en haar coach duidelijk dat ze talent heeft. Zoveel talent zelfs, dat een pad naar de volleybaltop werd uitgestippeld. En wie daar wil komen, moet tijd investeren. Dan helpt het enorm als de andere factoren in je leven - waaronder je schoolcarrière - daar rekening mee kunnen houden. “Omdat ik meer trainingsuren wil maken dan alleen bij mijn club mogelijk is, ben ik naar het CSE in Zwolle gegaan. Hierdoor kan ik extra uren aan mijn sport besteden en zijn de lessen in het klaslokaal hierop afgestemd.” 

Nu al tweede van Nederland

De extra tijd die Tessa door haar schoolloopbaan op het CSE kan investeren in haar volleybalspel, betaalden zich al snel uit: vorig jaar is ze samen met haar leeftijdsgenoten van Meiden C tijdens het Nederlands Open Jeugdkampioenschap tweede van Nederland geworden. “Daar ben ik heel erg trots op, omdat hier ontzettend veel goede teams aan meededen en wij erin slaagden een sterke score te behalen.” 

“Mijn droom is om ooit in het Nederlands damesvolleybalteam te komen”, vertelt Tessa. “Daar zou ik hard voor moeten blijven werken, dus als eerste is mijn doel om in de Eredivisie te spelen. Mijn grooste voorbeelden zijn Paola Egonu en Tijana Boskovic. Zij leren me om van elke situatie te leren en deze lessen mee te nemen naar de volgende wedstrijd.”  

16 Volleybal 02 Tessa