Landstede Groep
CSE CSE

Schoolreizen
en excursies

Ontdekken, leren, nieuwe indrukken opdoen en gewoon genieten. Een schoolreis of excursie bied je als talent op het CSE zo ontzettend veel. We organiseren dan ook regelmatig interessante uitjes en reizen naar relevante bestemmingen.

We vinden het op het CSE ontzettend belangrijk om onze talenten met vaste regelmaat schoolreizen en excursies aan te bieden. Een nieuwe omgeving geeft je namelijk een nieuwe blik op je eigen talenten en is een uitgelezen kans om je medesporters beter te leren kennen.

Buitenlandreis

Elk jaar gaan we met alle talenten uit de voorexamenklassen op reis naar het buitenland. Dit zijn de klassen 3BK, 3TL, 4HAVO en 5VWO. We kiezen altijd een periode waarin er zoveel mogelijk talenten mee kunnen, zodat het past in hun sportprogramma.

Elke buitenlandreis staat in het teken van verbinding, teambuilding, plezier en aandacht voor de cultuur. Talenten leren elkaar beter kennen, leren samenwerken bij de activiteiten die we doen, leren grenzen verleggen met de outdoor-activiteiten en dit alles is ontzettend goed voor hun eigen ontwikkeling.

Waar gaan we dan naartoe? Nou, zo kun je denken aan een reis naar Oostenrijk. We bezoeken tijdens een reis ook altijd een culturele plek, zoals bijvoorbeeld een historische stad, en verbinden daar dan een activiteit aan. Zo laten we talenten ook kennismaken met de cultuur en historie van het land.

Werkweek skiën

Met het keuze examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij voor havo en vwo 4, 5 en 6 gaan we met de talenten die dat willen en kunnen* op werkweek skiën. In deze week ga je veel skiles krijgen, workshops m.b.t. wintersport volgen en samen als groep er op uit. Deze werkweek is tijdens een reguliere schoolweek en dus geen ‘vakantie-tripje’.

* Je stemt met je sportmanager je deelname aan de skiweek af.

Kosten reizen en excursies

Reizen en excursies worden vanuit een vrijwillige ouderbijdrage georganiseerd. Deze bijdrage maakt het sinds jaar en dag mogelijk om belangrijke extra activiteiten aan te bieden, die verdieping en waardevolle leerervaringen bieden. Talenten hebben baat bij dergelijke activiteiten en leren er veel van.

Benieuwd naar de reizen en excursies voor dit schooljaar? Neem dan contact op met jouw leercoach.
Het volledige protocol reizen en excursies van het CSE kun je bij ons opvragen.