Landstede Groep
CSE CSE

Gezonde kantine

Binnen het CSE staat de individuele ontwikkeling van elk kind centraal. Daarbij richten we ons op zowel de onderwijs- als sportcarrière. Om op beide vlakken te slagen vragen we veel van onze leerlingen/sporters. Gezonde voeding zorgt er mede voor dat zij energie hebben om tijdens de training het maximale uit zichzelf te halen, maar ook om in de schoolbanken te presteren. We bieden voedingsworkshops aan bij de sport en willen in onze kantine aansluiten bij de behoefte van onze leerlingen/sporters.

Gouden vignet voedingscentrum

We bieden dagelijks verse, gezonde belegde broodjes, sportkwark en warme maaltijden in onze kantine aan. Met het huidige aanbod is onze kantine zeer positief beoordeeld door het voedingscentrum, waarvoor wij de gouden schaal “Gezonde schoolkantine” hebben ontvangen.

Uitbreiding gezonde kantine We volgen het beleid van NOC*NSF en daarmee het concept van het topsportrestaurant op Papendal, dé plek waar topsporters trainen en wonen. We hebben de volgende producten in de kantine:

  • Gezonde broodjes
  • Warme maaltijden
  • Herstelkwark met fruit

Alle verse producten in ons assortiment worden dagelijks met grote zorgvuldigheid binnen het CSE samengesteld en alles wordt milieuvriendelijk verpakt aangeboden.

Warme maaltijden

Het aanbieden van warme maaltijden is een belangrijk onderdeel in ons assortiment. Doordat veel van onze sporters vanuit school direct richting hun sportvereniging gaan, is er voor hen vaak geen mogelijkheid om warm te eten. De warme maaltijden worden aangeboden in herbruikbare magnetronbakjes, daar betaal je €5,- borg voor + €5,- voor de maaltijd. Lever je bij de eerstvolgende maaltijd het oude bakje in, betaal je alleen voor de maaltijd. Geen bakje is opnieuw €5,- borg + €5,- voor de maaltijd, dit om verspilling tegen te gaan. Bestel je maaltijd via de mail uiterlijk vrijdag vóór 12.00 uur naar: Food4U@cse-topsportacademie.nl. Maaltijden kunnen dagelijks worden opgehaald tot 14.00 uur. 

Allergenen en dieetwensen

We willen graag inspelen op allergieën en dieetwensen. Deze kunnen vooraf worden aangegeven of bespreekbaar worden gemaakt, zodat wij daar tijdig op in kunnen spelen en het aanbod waar mogelijk kunnen aanpassen.

Dranken

In de automaten zijn niet-suikerhoudende frisdranken beschikbaar, zoals sportwater, water en fruitwaters. Tevens is er in de kantine een watertap-punt aanwezig met gekoeld en fruitwater, zodat onze sporters altijd hun waterflesje kunnen vullen. Zijn ze hun bidon vergeten? Dan kunnen ze tegen een kleine vergoeding een CSE-bidon aanschaffen. 

Kosten

  • Vers belegde pistolet €2,-
  • Luxe belegd broodje €2,50-€3,50
  • Warme maaltijd. €5,00
  • Herstelkwark €1,50
  • Dranken €0,80- €2,-

Openingstijden kantine

De kantine van het CSE zal dagelijks geopend zijn van 8.00 – 14.30 uur. Vanaf 09.30 uur zijn er zowel broodjes als herstelkwark te verkrijgen. De warme maaltijden kunnen vanaf 12.00 uur opgehaald worden.

Kwarkabonnement

Om na een training sneller te herstellen hebben we een passende herstelsnack binnen het CSE: de sportkwark! Een beker sportkwark met fruit bevat de 20 gram benodigde eiwit voor een optimaal (spier)herstel. Met het fruit variëren we zo veel mogelijk. De sportkwark is los te verkrijgen, maar ook als jaarabonnement. Wij zorgen er dan voor dat er na je training een beker sportkwark bij de Food4Ukantine voor je klaar staat.

Sportdiëtiste

Aan elke tak van sport binnen het CSE is een sportdiëtiste verbonden, die in afstemming met de sportmanager inhoud aan de voedingsworkshops geeft. Deze sportdiëtiste kan op individuele basis in gesprek gaan met leerling/sporter en ouder over specifieke voedingsvragen.