Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Trainster en olympisch medaillewinnaar Kirsten Wild

"Soms kijk ik stiekem jaloers naar de talenten hier op het CSE en denk ik: “Ik zou willen dat ik dat in mijn tijd ook gehad had, zoveel ruimte voor sport naast je lestijd en met zóveel experts en sport-minded mensen om je heen." Dat dat hier kan, is echt heel tof!

Het plezier van het sporten staat centraal op het CSE, dat merk je aan alles. Als trainer van de opleiding Wielrennen voel ik me daarom heel bevoorrecht om deel uit te maken van deze bijzondere school.

DSC 1278 CSE WIELRENNEN


Op andere scholen zijn ze soms best welwillend om toekomstige topsporters in hun carrière te ondersteunen, maar vaak moet je dan als sporter nog best veel zelf uitzoeken. Ik weet uit eigen ervaring wat voor ontzettend lange weg je hebt te gaan voordat je een volwaardig topsporter bent. Ik weet waar de top is en hoe je daar moet komen. Het is super mooi dat ik, als ex-topsporter en coach, al die expertise kan toevoegen aan het CSE-programma. Iedereen hier weet namelijk hoe leuk sporten is."

Het plezier van het sporten staat centraal op het CSE, dat merk je aan alles. Kirsten Wild

"Als wielrentrainer ben ik betrokken bij zowel het krachttrainingsprogramma als het wielrennen. Mijn doel is om het nut en het plezier van deze disciplines duidelijk te maken. En daarbij baseer ik me op al mijn ervaringen op het hoogste niveau. Daarom vind ik het ook zo leuk om tussen de regels door anekdotes te delen. Ik begrijp hoe het voelt om te winnen én om te verliezen, om zenuwachtig te zijn én om dat schouderklopje op het juiste moment nodig te hebben.

Een belangrijk onderdeel van mijn werk is Talent Skills. Dit programma gaat niet alleen over sportprestaties, maar ook over 'wie ben ik als sporter en als mens?’. We behandelen onderwerpen zoals hoe ons lichaam werkt als we sporten, maar ook voeding, mentale aspecten en hoe we omgaan met media en social media. Het is een verbindend programma dat ik als een absolute meerwaarde zie van les krijgen op het CSE. We leren de talenten om te gaan met tegenslagen en deze om te draaien in kansen."

DSC 0699 CSE WIELRENNEN

"Mijn persoonlijke motto is: doe iets wat je leuk vindt. En dat is precies waar het om draait bij het maken van keuzes: als je iets leuk vindt, is het veel makkelijker om de inzet en motivatie op te brengen.

Als je van sporten houdt, dan is het CSE jouw plek. Het biedt niet alleen de juiste faciliteiten en expertises om jou te laten groeien als topsporter, maar ook een omgeving waarin het plezier van sporten voorop staat. Ik ben trots om als trainer Wielrennen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze jonge talenten."