Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Thomas van den Belt

Voetbal

OUD-CSE'ER AAN HET WOORD

"Ik besloot naar het CSE te gaan vanwege mijn passie voor voetbal en omdat ik wilde spelen bij PEC Zwolle. De combinatie van sport en school op het CSE was ideaal. 's Ochtends begonnen we met trainen en daarna gingen we gewoon naar school. Geen gedoe meer met na schooltijd nog moeten trainen bij mijn eigen club; ik had de vrijheid om me volledig te concentreren op mijn school en daarna ontspannen naar huis te gaan.

Wat het CSE echt bijzonder maakte, was de geweldige sfeer en de klik die ik had met mijn klas- en schoolgenoten. We hadden het altijd gezellig en ik spreek nog steeds regelmatig met sommige van hen af. Het voelde als een grote familie waarin we elkaar steunden en motiveerden om het beste uit onszelf te halen."

Als ik terugkijk op mijn tijd als voetballer bij PEC Zwolle op het CSE, kan ik met een grote glimlach zeggen dat het een geweldige ervaring was. Thomas van den Belt
Thomas Van Den Belt


"De nabijheid van het PEC-stadion was voor mij als voetballer een groot voordeel. Door de nabijheid van PEC en de flexibele planning van de school kon ik sport en onderwijs echt heel precies met elkaar combineren.

Wat wel leuk was om te merken was dat mijn zusje haar havo deed in Kampen en dat we na vijf jaar allebei ons diploma hebben gehaald. Onze vakkenpakketten waren alleen heel verschillend; op het CSE had ik bijvoorbeeld geen tekenen, handvaardigheid of muziek, maar puur de effectieve vakken zoals geschiedenis en biologie.

Hierdoor konden we onze focus op sporten behouden, wat echt perfect werkte. Hoewel er nog steeds een aantal verplichte lesuren waren, had ik uiteindelijk hetzelfde diploma als mijn zusje, maar met minder lesuren.

Het CSE wordt soms gezien als een soort sportschool, maar dat is absoluut niet het geval. Het draait niet alleen om sportprestaties, maar ook om schoolprestaties en het behalen van een diploma. Als je niet presteert in het klaslokaal, moet je even een stapje terugdoen op het gebied van sport en je concentreren op je studie. Daar wordt ook goed op gelet door de leraren en het team bij PEC. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen beide, en dat is wat het CSE zo uniek maakt."

Inmiddels is Thomas van den Belt profvoetballer geworden, iets waar hij altijd al van droomde.