Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Sporttalent Lora Jones uit Soest combineert op unieke wijze golf en school

Toen ze pas acht jaar was, scoorde ze haar eerste hole-in-one. Met haar droom om de volgende Serena Williams of Brooke Henderson te worden, is Lora Jones (16 jaar) helemaal op haar plek op CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle. Het is de enige middelbare school in Nederland die volledig in het teken staat van het stimuleren van jeugdige talenten die door willen breken in hun sport, zonder daarbij de focus op hun school op te hoeven geven. “Echt de ideale plek voor mij.” 

Jones - geboren in Hilversum en wonend in Soest - golft al vanaf haar vijfde en is inmiddels ruim 9 jaar op de green te vinden. Op dit moment zit ze in 4 havo en volgt ze haar eerste leerjaar op topsportopleiding CSE, gelegen aan de Boerendanserdijk in Zwolle. 

Als je je volledige passie en toewijding geeft, zul je je doel bereiken.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze een aantal mooie mijlpalen bereikt: “Natuurlijk die hole-in-one op mijn achtste, maar ook zeker mijn deelname aan de Beat The Pro-competitie op het KLM Open.”  

Ze noemt het CSE de ideale plek, omdat hier de afstand tussen het leslokaal en de golfbaan zo klein mogelijk is: “Daardoor kan ik moeiteloos mijn golftrainingen afwisselen met mijn havo-lessen, gaat niets ten koste van elkaar en kan ik mijn tijd en energie zo goed mogelijk verdelen”, vertelt Jones. “Dat past goed bij mijn motto: ‘als je je volledige passie en toewijding geeft, zul je je doel bereiken’.”  

Lora Golf