Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Paula Spans uit Sint-Jansklooster combineert op unieke wijze school met Olympische zwemdroom

Mede door haar winnaarsmentaliteit heeft Paula Spans (13 jaar) uit Sint-Jansklooster twee keer in hetzelfde jaar het Nederlands kampioenschap All-round Zwemmen gewonnen. En dat terwijl ze ook nog in 2 vwo zit. Maar dan wel op CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle, de middelbare school die op unieke wijze een reguliere schoolloopbaan combineert met professionele training in 19 verschillende sporten. “Mijn droom om Olympisch kampioen te worden is voor mij begonnen op het CSE.”  

“Als je lichaam het opgeeft, zwem dan met je geest.”

Op dit moment zit Paula in het tweede jaar van haar vwo-opleiding op het CSE en zwemt ze al ruim acht jaar. Wie net als Paula door wil breken in zijn of haar sport, moet daar zoveel mogelijk tijd aan geven. Op het CSE worden lessen in het klaslokaal daarom haarfijn afgestemd met de verschillende sportlessen en krijgen jeugdige talenten sportles van vooraanstaande coaches.

“Mede daardoor is het me gelukt om twee keer in hetzelfde jaar de beste van Nederland te worden op het vlak all-round”, vertelt Paula. “Dat kunnen niet veel mensen zeggen en ik besef dat ik dankzij mijn keuze voor het CSE extra veel tijd aan mijn sport kan besteden. Daarbij hoef ik me bovendien niet druk te maken dat mijn schoolcarrière daardoor de tweede plek krijgt. Dat geeft heel veel rust en focus.” 

18 Zwemmen 02 Paula