Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Ontmoet Dennis Rosink Sportmanager Voetbal

"Waarom ik zo'n leuke en bijzondere baan heb als sportmanager Voetbal? Omdat ik samen met mijn collega's verantwoordelijk ben voor de invulling van de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waarin we heel nauw samenwerken met het CSE. Onze voornaamste drijfveer is het maximaliseren van de ontwikkeling van jonge voetballers. Dat kun je alleen doen met een goed afgestemde combinatie van sport en onderwijs en op het CSE geloven we sterk in de kracht van deze synergie.

Een van de meest waardevolle aspecten van mijn werk is de korte afstand tussen mij en de spelers. Wij hebben met onze trainers een werkplek in het CSE schoolgebouw. Als een speler daarom ergens mee zit en mij een appje stuurt, hoef ik maar één trap naar beneden te gaan om met diegene te kunnen praten.

Dan is er mijn rol als hoofd van de academie van PEC Zwolle, ook een aspect van mijn werk dat me ontzettend veel voldoening geeft. Ik sta in deze rol in direct contact met de talentvolle voetballers die het CSE rijk is en krijg de kans om hen te begeleiden richting een carrière in de topsport. Ik geniet er ontzettend van om samen met hen op dit niveau met de sport bezig te zijn."

Voetbal PEC Zwolle Sportmanager Dennis Rosink
Een van de meest waardevolle aspecten van deze baan is de korte afstand tussen mij en de spelers. Dennis Rosink

"Op het CSE zijn de lijntjes tussen alle betrokkenen kort. We zien elkaar regelmatig, hebben voortdurend contact en zicht op elkaar. Een goede dag voor mij betekent dan ook dat ik direct betrokken ben geweest bij de spelers, zowel op het veld als daarbuiten. Om een bijdrage te kunnen leveren aan hun talentontwikkeling en hen stap voor stap vooruit te helpen, dát geeft me voldoening.

Een ander voordeel van werken op het CSE is de compactheid van het duale programma, waardoor de tijdsdruk op de sporttalenten wordt verminderd. Hierdoor is het mogelijk om 's avonds normaal aan het avondeten te zitten, iets wat voor veel topsporters helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Al met al kan ik zeggen dat ik een geweldige en een bijzondere baan heb als sportmanager Voetbal op het CSE. De uitdaging, de verbondenheid met de talenten en de mogelijkheid om hun ontwikkeling te stimuleren, geven me ontzettend veel energie."