Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Ontmoet Claudia Sportmanager Dans

"De opleiding Dans op het CSE is een allround programma dat een verscheidenheid aan dansstijlen omvat. Er is een perfecte balans tussen intensieve trainingen in de ochtend en rustmomenten tijdens het onderwijs.

Een gemiddelde schoolweek bij Dans op het CSE ziet er als volgt uit: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag trainen de talenten op het CSE. Op maandag wordt er gewerkt aan jazz en urban dansstijlen, op dinsdag aan moderne dans en improvisatie, op donderdag aan ballet en op vrijdag is er fysieke training. In de ene periode ligt de focus op show en musical, terwijl in de andere periode urban centraal staat. Dit flexibele programma stelt talenten in staat om hun eigen koers als dansers te bepalen.

In de middag, avond en het weekend hebben talenten tijd voor  trainingen bij hun eigen club. Deze combinatie stelt hen in staat om inspanning en herstel goed te managen. Bovendien biedt het CSE ondersteuning op het gebied van diëtetiek, psychologie en testen en meten. Er wordt goed gekeken naar de individuele vaardigheden en groei van de talenten, dat vind ik erg belangrijk.

Mijn team op het CSE bestaat uit een divers gezelschap van professionals. Voor het dansgedeelte zijn er professionele dansdocenten die lesgeven aan dansopleidingen in het hele land. Ze brengen hun praktijkervaring en veldkennis mee naar het CSE."

DSC 26942 CSE SPORTMANAGERS
Hier krijgen jonge dansers unieke mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen op een veilige plek. Claudia de Rijter

"Daarnaast is er een sportdiëtist die ook werkzaam is voor een dansacademie in Rotterdam, evenals een sportpsycholoog die ervaring heeft met professionele dansers. Dit team is van onschatbare waarde, vooral tijdens groeispurten, wanneer het belangrijk is om voorzichtig te zijn om blessures te voorkomen. Bij het CSE staat het individuele talent centraal en is veiligheid, zowel mentaal als fysiek, van het grootste belang. Dit is een uniek aspect van de opleiding.

Er heerst hier een sfeer waarin iedereen streeft naar verbetering. Hoewel dit een gezamenlijke inspanning is, is iedere danser tegelijkertijd zijn of haar grootste concurrent. De persoon in de spiegel is degene die je uitdaagt. Het is een kans om te ontdekken of dansen op topniveau werkelijk is wat je wilt.

Voor geïnteresseerde en potentieel nieuwe leerlingen heb ik een belangrijke boodschap: op het CSE is iedereen welkom en er wordt een brede basis gecreëerd. Of je nu een focus hebt op urban of hiphop-dans of juist bij een modern gezelschap wilt dansen, de basis moet altijd goed zijn. En die basis zal het CSE je bieden."