Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Lisa Kruger

Zwemmen

OUD CSE'ER AAN HET WOORD

"Mijn tijd op het CSE was een ontzettend leuke en bijzondere periode in mijn reis als zwemmer op hoog niveau. Ik heb er de kans gekregen om mijn schoolleven perfect te combineren met mijn topsportcarrière. Ik heb enorm veel gehad aan het CSE, omdat de trainingen die ik vanuit school kreeg, plaatsvonden tijdens schooltijd. Dat betekende dat ik me geen zorgen hoefde te maken over het vinden van een balans tussen mijn trainingsschema en mijn schoolrooster.

Het feit dat ik drie trainingen kon volgen tijdens de reguliere schooldagen was een enorme luxe. Niet alleen waren deze trainingen van hoge kwaliteit, maar ze speelden ook een cruciale rol in mijn succes op de Paralympische Spelen. Dankzij de perfecte afstemming tussen mijn schoollessen en mijn trainingen met het nationale team, slaagde ik erin om een gouden medaille te winnen bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, terwijl ik tegelijkertijd mijn VWO-opleiding voltooide."

Dankzij de perfecte afstemming tussen mijn schoollessen en mijn trainingen met het nationale team, kon ik een gouden medaille winnen én mijn VWO-opleiding voltooien. Lisa Kruger
Lisa Kruger

"Toen ik op zoek was naar een middelbare school, stuitte ik best wel op een uitdaging; op de meeste scholen vielen de trainingstijden niet binnen schooluren, maar op het CSE was dat anders. Een deel van mijn trainingen vond plaats tijdens schooltijd, en dat maakte het voor mij de ideale keuze. Zelfs als het betekende dat ik dagelijks een stuk met de trein moest reizen.

De nauwe samenwerking tussen de trainingen en lessen op school was van onschatbare waarde; de docenten en trainers dachten altijd met me mee. Als ik twee dagen in de week niet op school kon zijn vanwege wedstrijden, was dat geen enkel probleem. En wanneer mijn cijfers iets minder waren, hielpen ze me om de juiste focus aan te brengen en ondersteunden ze me om mijn prestaties op beide vlakken te verbeteren.

Wat het CSE onderscheidt van veel andere Topsport Talentscholen, is dat het geen school is waarbij de focus op zelfstudie ligt. Het is een plek waar je echt in de klas zit en les krijgt, wat voor mij en mijn ouders doorslaggevend was in onze keuze. Het CSE bood een veilige omgeving om mijn topsportcarrière te beginnen en groeide met me mee toen ik steeds meer tijd en energie in mijn sport stak. Iedereen op het CSE - ook mijn klasgenoten - begrepen mijn passie en waren bereid om mij te steunen, mocht ik het gaan maken in de sportwereld.

Ik was er omringd door andere sporttalenten die allemaal hun eigen dromen najoegen. Iedereen snapte het als je er even niet kon zijn vanwege trainingen of wedstrijden. De saamhorigheid en het begrip onderling waren geweldig. 's Ochtends kwamen we allemaal moe uit de training, maar dat was helemaal oké. Je begreep elkaar daarin volledig."

Momenteel traint Lisa voor het Wereldkampioenschap para-zwemmen in Manchester, waar ze namens TeamNL aan mag deelnemen.