Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Kely Pruim

Vrouwenvoetbal

Oud-CSE'er aan het woord

"Wat het CSE me vooral heeft gebracht, is discipline. Discipline in het plannen en bezig zijn met voetbal en met school.

Met lessen van 45 minuten in plaats van een uur, leerden we heel efficiënt te zijn op school. Deze vaardigheden nam ik allemaal met me mee toen ik naar het hbo ging en daar heb ik veel aan gehad.

In het begin was het best spannend met nieuwe mede-voetbalster. In mijn lichting waren dat er slechts drie, maar er waren ook andere gedreven sporters van verschillende sporten. Met de voetbaljongens hadden we wat meer gemeenschappelijk, aangezien we allemaal van dezelfde sport hielden. Maar het was inspirerend en heel gezellig om te merken hoe gepassioneerd iedereen was."

Ik herinner me het CSE als een plek waar iedereen elkaar kent en persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. Kely Pruim
Kely Pruim


"Een voorbeeld hiervan dat me altijd is bijgebleven, is toen Suzanne Schultink goud won op de 1.000 meter shorttrack. Ik liep net de school binnen, door de gang, en op letterlijk élke beamer werd naar de wedstrijd gekeken. Door de hele school klonk gejuich en iedereen was er druk mee bezig. Het leefde enorm binnen de school, zelfs de leraren keken allemaal. Het was geweldig om te zien hoe iedereen daar zo betrokken bij was en zo enthousiast van werd!

Het CSE zorgt voor een duidelijke scheiding tussen sport en les; tijdens schooluren voelde het echt als een school, maar bij onze training in de ochtend veranderde de focus volledig naar onze sport. Het hielp me om gefocust te blijven en dat is een vaardigheid die ik nog steeds gebruik, zowel in mijn carrière als aanvoerster van PEC Zwolle Vrouwen 1, als in mijn werk als recruitment consultant.

Nu ik terugkijk op mijn tijd op het CSE, besef ik hoeveel ik heb geleerd en hoeveel ik gegroeid ben. Het CSE heeft me geleerd om focus te hebben en vast te houden, iets wat ik altijd zal blijven waarderen. Net zoals het hardlopen in de ochtend me nu gefocust houdt op mijn werk, zo heeft het sporten in de ochtend op het CSE me geholpen om mijn doelen te bereiken."

In april 2023 heeft Kely getekend voor haar achtste seizoen bij PEC Zwolle Vrouwen.