Landstede Groep
CSE CSE

Persbericht

CSE maakt best bewaarde geheim van Nederland bekend

Sportcollage Hero

CSE Zwolle heet vanaf nu CSE Topsportacademie Nederland. Met deze naam en een compleet nieuwe uitstraling maakt de academie, waar onder meer AC Milan-voetballer Tijjani Reijnders en Europees hockeykampioen Floris Middendorp hun carrière begonnen, het best bewaarde geheim van Nederland bekend.  

Al meer dan vijftien jaar leidt CSE Topsportacademie Nederland talentvolle sporters op. “Anders dan andere Topsport Talentscholen brengen we onderwijs en topsport samen”, vertelt Anje Boogerd, teamleider Topsport. “Dit doen we door sport onderdeel te maken van het lesrooster. Op deze manier voorkomen we overlap en missen onze talenten niets. Ze trainen elke dag één of twee keer, krijgen les en werken aan hun fysieke en mentale ontwikkeling. Zo bereiden ze zich voor op een carrière in zowel de topsportwereld als de maatschappij.”

Nieuwe naam en uitstraling

Deze geïntegreerde aanpak op het gebied van sport en onderwijs is uniek in Nederland. Onder begeleiding van leraren en trainers kunnen talenten hun ambities waarmaken. “Toch weten veel talentvolle sporters niet van ons bestaan”, zegt Ruben Soppe, teamleider Onderwijs. “Met onze nieuwe naam en uitstraling willen we daarin verandering brengen. De toevoeging ‘Topsportacademie’ zegt wat we zijn, de blauwe kleur verwijst naar Zwolle en het beeldmerk geeft ruimte aan eigen interpretatie. De één ziet een boek, de ander een springplank of een Olympische vlam.”

Best bewaarde geheim van Nederland

Om de unieke aanpak van CSE Topsportacademie Nederland kracht bij te zetten, zijn vijf waarden geformuleerd: Play, Drive, Skills, Character en Belief. “Deze waarden zaten voorheen in ons hoofd en staan nu op papier. Ze komen overal terug. In de programma’s, in onze gesprekken en in het gebouw”, zegt Anje. “We nodigen talentvolle sporters uit om binnen te kijken, zodat zij het best bewaarde geheim van Nederland kunnen ontdekken. Niet met het doel om in aantal te groeien, maar om de absolute toptalenten aan ons te blijven binden.”

CSE Topsportacademie

CSE Topsportacademie Nederland startte in 2008 vanuit de behoefte om talentvolle sporters één overzichtelijk onderwijs- en sportprogramma te bieden. De eerste lichting bestond uit een C1-team van PEC Zwolle en een groep jonge basketballers van Landstede Hammers. Inmiddels zitten er zo’n 650 talenten op CSE Topsportacademie Nederland. Zij volgen basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Van atletiek tot wielrennen en zwemmen, er zijn programma’s voor maar liefst negentien sporten.