Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Judoka Eva Thole dankt selectie Europacup aan unieke schoolcarrière op Zwols CSE

Ondanks haar zeventien jaar kan judoka Eva Thole uit Zwolle al zeggen dat ze geselecteerd is voor een plek in de felbegeerde Europacup. Bij het behalen van die mijlpaal speelde haar school een belangrijke rol: door les te volgen op CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle, kan Eva naadloos haar tijd in het klaslokaal combineren met training op de judomat. 

Ooit hoop ik het podium van het Nederlands Kampioenschap te halen.

Momenteel zit Eva in het zesde jaar van het vwo op het CSE, de unieke topsportacademie in Zwolle waar regulier middelbaar onderwijs gecombineerd wordt met coaching in negentien verschillende sporten. “Het is mijn zevende jaar op het CSE en ik kijk echt met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd hier”, vertelt Eva.

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik als judoka zo ver mogelijk wilde komen. Dan is de keuze voor een middelbare school ontzettend belangrijk. Doorbreken als topsporter vraagt ontzettend veel tijd en focus en beide had ik niet zo volledig kunnen geven als na mijn keuze voor het CSE. Op deze school zijn de reguliere lessen in het klaslokaal perfect afgestemd op mijn sportlessen en judowedstrijden. Alles hier staat in het teken van mij als talent.” 

Eva


Eva kan het dan ook iedere jonge sporter met grootste ambities aanraden om het CSE te ontdekken: “Puur al de hoeveelheid tijd die het me scheelt om van school naar de sportles te komen, is al de moeite waard. Door les te volgen op het CSE krijg ik zoveel mogelijk tijd om met mijn sport bezig te zijn én werk ik toe naar een volwaardig schooldiploma. Dat is iets dat ik op geen enkele andere middelbare school kon vinden.”